Hvordan finder jeg det bedste legetøj til børn?

Hvordan finder jeg det bedste legetøj til børn?

Det bedste legetøj til børn

Legetøj kan være en fantastisk måde at kickstarte dit barns leg og støtte dit barns udvikling. De bedste legetøj til børn er ‘åbne’. Dette er de legetøj, som dit barn kan bruge på mange forskellige måder. De opfordrer dit barn til at bruge fantasi, kreativitet og færdigheder til problemløsning.

Åbent legetøj kan f.eks. være:

• blokke – dit barn kan bruge blokke til stabling og bygning, make-believe og meget mere
• bolde – de er dejlige at hoppe, se på, rulle, holde og kaste
• papkasser – dit barn kan foregive, at dette er butiksborde, ovne, biler, både, dukkehuse og meget mere
• påklædningsdukker – med noget sjovt tøj og stykker stof kan dit barn blive noget eller nogen
• smarte stykker – børn kan blive kreative med farvet papir, klistermærker, farveblyanter eller tuscher.
• samlinger – dit barn kan samle knapper, perler eller mønter og sortere efter farve, mønster, størrelse eller form.

Husholdningsartikler som gryder og pander, plastikbeholdere, pinde, tøjkurve og tæpper er ofte også godt “åbent legetøj”. Bare sørg for, at husholdningsartikler, dit barn leger med, er sikre, så undgå kvælningsrisici, skarpe kanter og andre farer.

Valg af legetøj til børn i forskellige aldre

Meget legetøj har aldersgruppeoplysninger på deres emballage. Dette kan være nyttigt, men det er kun en guide til leg. Overvej dit barns interesser og udviklingsstadium for at give dig en bedre idé om, hvad du skal vælge.
Oplysninger om aldersgruppe kan dog være vigtige for sikkerheden – for eksempel når legetøj indeholder små dele, som en baby kan sluge. I disse tilfælde er det klogt at følge de anbefalede aldersoplysninger.
For babyer handler leg om interaktion med dig eller andre plejere eller familiemedlemmer. Din baby vil glæde sig over at se dit ansigt, lytte til din stemme og bare være sammen med dig. Selv legeaktiviteter som at se på en farvestrålende mobil, lytte til et afviklingsmusiklegetøj og lære at nå ud til en rangle er sjovere, når du og din baby gør dem sammen.

Småbørn elsker at lege med kasser, byggesten, pinde, spande og containere og tøj til dress-ups. Småbørn nyder også enkle musikinstrumenter, som de kan ryste og slå, som en tromme lavet af en opadgående gryde og en træske.

Ældre børn kan ofte lide at løse problemer og bruge deres fantasi. Puslespil eller spil, der opmuntrer dit barn til at lege med andre, er også gode valg.

Jojo, det er jo alt sammen meget godt…

Men hvor finder jeg så det helt rigtige legetøj?
Jo, ser du! Det er jeg glad for du spørger om

Jeg har 3 forskellige webshops, som jeg elsker, når det kommer til at finde legetøj, til børn i alle aldre!
Til de mindre børn, og når jeg skal finde ting til børneværelset, bruger jeg altid Only4Kids, alt i børnelegetøj.
Det er en af mine favorit webshops, fordi du kan finde alt fra børnesenge, legetæpper, eller madkasser og drikkedunke til børn.
Det er specielt velegnet til de lidt mindre børn.

Er børnene lidt større, besøger jeg altid Fedepriser.dk – hvor jeg går på jagt efter f.eks. spilleborde, gamerstole ,eller fjernstyret legetøj.

Skal der fart over feltet, og børnene har benzin i blodet, så er ATVimport.dk et hit – her er jeg på udkig efter billige ATV’er, de populære el løbehjul, eller pocketbikes.

Legetøj og din families værdier

Du er den person, der bestemmer, hvilket legetøj der er OK for dit barn at lege med i dit hjem.
Hvis du har stærke følelser for bestemte legetøj, kan det være en god ide at tale med dit barn. Du kan nævne dine familieværdier. For eksempel: Våben kan skræmme og såre folk meget. Ingen i vores familie har en pistol.
Men at henlede for meget opmærksomhed på legetøj – for eksempel ved at forbyde dem eller nægte at købe dem – kan faktisk få dit barn til at ønske dem mere.

Det kan måske fungere bedre at prøve at forbinde dine familieværdier med den måde dit barn leger og bruger legetøj i det daglige liv.
Sig for eksempel dit barn ønsker et nyt plastlegetøj, men miljøværdier er vigtige for dig. I stedet for at købe legetøjet kan du hjælpe dit barn med at fremstille legetøj fra ting rundt omkring i huset – og du kan også tale med dit barn om, hvordan dette er et eksempel på genbrug. Eller hvis dit barn vil have en tablet-enhed eller spilkonsol, kan du prøve at få mere tid til at komme udenfor for at lege sammen – og du kan tale om, hvordan fysisk aktivitet er bedre for dit barns krop end skærmtid.
Og uanset familieværdier, du beslutter at dele med dit barn, er det en god ide at være konsekvent. For eksempel kan børn blive forvirrede, hvis de får lov til at se voldelige tv-shows eller spille voldelige videospil, men ikke har lov til at lege med legetøjspistoler.
Hvis du ikke vil have, at andre voksne giver dit barn visse legetøj i gaver, skal du bare forklare dine følelser kort og roligt. I sidste ende er det din beslutning.

Søger du en oversigt over fysiske butikker i din by? Så tag et kig på lokale websites, som f.eks. Vejle365, der er din guide til Vejle.

Mangler du oplevelsesgaver? Så besøg https://living-guide.dk – der finder du en stor guide til oplevelser for både store og små!
Klik f.eks. her for at se deres store udvalg af ølsmagninger i hele Danmark.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan finder jeg det bedste legetøj til børn?